When you're going to San Francisco...
30 jul. 2012
🇺🇸
vanuit Verenigde Staten
Vanmorgen heeft Stefan weer lekkere croissantjes gehaald en zijn we na het ontbijt op zoek gegaan naar ijs voor in de koelbox. De machine hadden we snel gevonden, alleen we hadden geen idee hoe we er
ijs uit konden krijgen. Toen kwam er een 5 jarig jongentje aangelopen. Hij bedenkt zich niets, stopt hun kamersleutel in de machine en helpt ons met het ijs. Geweldig! Hij is door ons en zijn vader
omgedoopt tot Iceman :-) Voordat we richting San Francisco reden hebben we eerst nog een trail gelopen in Yosemite. Het was een trail van 2 mile richting de reuzen Sequoia bomen. Dit was weer een
trail waarbij we op de heenweg helemaal bergaf liepen. En de terugweg.. Nou dat kun je dan wel raden. De bomen waren zo ontzettend groot dat ze niet op 1 foto pasten. We moesten dus steeds twee of
drie foto's van 1 boom maken. Uiteindelijk zaten we rond 11.00 in de auto en kwamen we om half 4 in San Francisco aan. De eerste glimp die we van de stad kregen was een hele rare. Er lag een deken
van mist boven de stad en de baai ernaast. Dit blijkt in de zomer dagelijks te gebeuren, dus het is even afwachten. De mist trok rond een uur of 6 weg, maar nu (9 uur) liggen de hoogste verdiepingen
van de wolkenkrabbers alweer in de mist. Nadat we in de file hadden gestaan voor de tolpoortjes op de Bay Bridge moest de auto worden weggebracht. Echt jammer dat we hem niet mee kunnen nemen, een
heerlijke auto! Eenmaal ingechecked kregen we een kamer op de 20e verdieping met een geweldig uitzicht op de stad (foto's komen nog)! Wat een heerlijke kamer vergeleken met de hotels die we de
afgelopen dagen gehad hebben. Een groot bed, met veel zachte kussens (afgelopen nachten hadden we een 1.20m bed en zelf Martine lag met haar voeten buiten het bed), niet gehorig, en het is vooral
schoon!!! Heerlijk! Nadat onze koffers naar onze kamer waren gebracht, zijn we de stad in gegaan. We zijn helemaal naar Pier 39 gelopen! Dat is zo'n 3 kwartier lopen. Dwars door Chinatown. Het leek
heel even alsof we niet in Amerika waren. Allemaal Chinese winkels met vooral veel gedroogd voedsel. Dat stonk wel... Eenmaal bij de pier aangekomen was het druk en gezellig. We hebben daar fijn
rondgelopen en zijn alvast in de Alcatraz shop gaan kijken. Morgen gaan we met een avondtour naar het eiland. Hier kijken we al naar uit. We hebben vandaag pasta gegeten bij Luigi :-). Toen we terug
liepen over de pier was het behoorlijk koud. We hadden best een jas aan kunnen trekken. Wat een verschil met een aantal dagen geleden. Maar deze temperatuur is wel heel fijn wanneer je een stad gaat
verkennen, dat hadden we vanavond al gemerkt tijdens het wandelen. We hebben uiteindelijk een taxi terug genomen naar het hotel en zijn lekker een (warme!) Skinny Vanilla Latte gaan halen bij de
Starbucks in ons hotel. Eenmaal in onze fijne hotelkamer merken we allebei dat we behoorlijk moe zijn. Dat wordt vroeg slapen. Morgen fit weer op om te fietsen over de Golden Gate Bridge! Groetjes!!
30 jul. 2012, 08:57
slaap lekker in jullie mooie hotel.....en geniet van het mooie uitzicht,!!!! Xxx
30 jul. 2012, 17:11
Veel plezier in Alcatraz, leuk om de verhalen te lezen!
31 jul. 2012, 06:16
Ben er klaar voor hoor. kom maar met het verhaal over de avondtour naar Alcatraz. Goede morgen/avond lieverds hahaXXX
31 jul. 2012, 07:46
@ Astrid; Martine is er nu mee bezig..
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}