Ruby, ruby, ruby, ruby....tudududududoew.....
21 jul. 2012
🇺🇸
vanuit Verenigde Staten
Vandaag zijn we na een lekker ontbijtje op pad gegaan. Onze eerste activiteit vandaag: Lower Antelope Canyon. Toen we daar aan kwamen (het was maar een minuut of 10 rijden!!) konden we in een rij
aansluiten om kaartjes te kopen. Deze rij was in principe niet zo lang, alleen bleek na een tijdje in de volle zon dat er geen beweging in deze rij zat... Beetje jammer. Stefan besloot om in de
schaduw te gaan staan en daar ving hij op dat het wachten nog ruim een uur zou duren. Wat bleek nu.. Je moest je intekenen bij een loket. Dan werd je ingedeeld in een groep. Deze groepen gingen om
beurten met gidsen mee de canyon in. Er waren maar een aantal gidsen beschikbaar en de canyon is niet groot, dus op deze manier konden ze het aantal mensen binnen in de canyon goed doseren. Het uur
wachten viel uiteindelijk erg mee, er stonden een aantal Nederlanders voor ons in de rij waar we een gezellig praatje mee hebben gemaakt. Ook waren de weergoden ons goed gezind, er kropen namelijk
fijn wat wolken voor de zon, dit maakte het wachten wat aangenamer. Toen we aan de beurt waren om de canyon in te gaan nam een Indiaan met zijn gitaar ons mee. Wanneer je niet op let loop je de
ingang van de canyon gewoon voorbij.. Het is namelijk een spleet in de grond en met een trap ga je naar beneden. Eenmaal binnen heeft het water zijn werk gedaan, het heeft een waar kunstwerk
achtergelaten. Prachtige wanden (zie foto), nauwe doorgangen en flinke hoogteverschillen laten de canyon onaards aandoen. Eenmaal weer buiten vervolgden we onze reis naar de Glen Canyon Dam. Ook dit
was maar een klein stukje rijden. In eerste instantie zie je maar een klein stukje van de dam en de brug die er overheen loopt. Dit is op zich nog niet zo bijzonder. Maar wanneer je en kleine 150
meter naar beneden loopt richting een uitkijkpunt, krijg je de dam in zijn geheel te zien met daarvoor de Colorado river en erachter het prachtige lichtblauwe water van Lake Powell! Na dit bekeken te
hebben gingen we verder richting Bryce. Ons eindpunt van vandaag. Na 2 en een half uur rijden waren we er al. Dat viel dus mee vandaag! We verblijven in Best Western Ruby's Inn, een cowboy hotel.
Heel leuk. We hebben onze bagage in de kamer achtergelaten en zijn een rondje gelopen over het terrein. Na het eten wilden we toch alvast even richting het National Park. We konden nog net de
zonsondergang halen.. Dachten we.. Onderweg stonden allemaal herten langs de weg. Deze hebben we natuurlijk gefotografeerd. Toen we eenmaal bij een mooi uitkijkpint aankwamen waren we te laat en was
de zon al onder. Dat maakte er het uitzicht op Bryce niet minder om. Na hier een poosje rond te hebben gekeken (het was hier voor het eerst echt koud..22C° met veel wind) zijn we terug gegaan naar
het hotel. Het is nu 22.30uur en het word tijd om te gaan slapen. Morgen gaan we 'echt' het park verkennen! Groetjes Stefan en Martine
21 jul. 2012, 09:32
En kunstwerken zijn het. Heb de foto's gezien....daar wordt je echt stil van zeg.Ben hierna dan ook benieuwd naar het 'echte' werk van ....vandaag....
21 jul. 2012, 15:13
zo zie je maar wat de natuur , allemaal zelf doe. dat zijn echte kunstwerken, mooie foto,s ......echt gaaf.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}